Dvorce -Duchaplně zareagoval řidič osobního automobilu ve Dvorcích, když jeho auto začalo hořet. Na nic nečekal, z auta utekl a zastavoval dokonce okolo jedoucí vozidla, aby se nikomu nic nestalo.

Požár auta zalarmoval bruntálské hasiče v sobotu 21. srpna brzy ráno. Vozidlo sice bylo zcela zničené, ale díky duchapřítomnosti řidiče se nikomu z okolo jedoucích nic nestalo.

Takový obrat ranní vyjížďky v sobotu 21. srpna řidič z Dvorců určitě vůbec nečekal. Muž ucítil během jízdy v autě zápach dýmu a plynu, na nic ovšem nečekal a okamžitě zareagoval, zastavil a zkontroloval prostor pod kapotou.

Jeho vozidlo značky Škoda bylo na alternativní plynový pohon (LPG). Řidič zjistil, že v motorovém prostoru už začalo hořet, dokonce silně. „Požár se šířil velmi rychle, řidič si počínal skvěle, jakmile viděl, že se plameny blíží k tlakové nádobě na plyn, rychle zastavoval projíždějící vozidla, aby se nacházela v bezpečné vzdálenosti, kdyby tlaková nádoba náhodou explodovala,“ vyzdvihl zásluhy řidiče vrchní inspektor požární ochrany Antonín Ušela.

K výbuchu také skutečně došlo, nádoba explodovala, avšak díky rychlé reakci řidiče se nikomu nic nestalo. Chvíli po explozi dorazili na místo přivolaní hasiči. Nejdříve místní dobrovolná jednotka, za ní následovala jednotka z bruntálské stanice. Za pár minut hasiči požár uhasili. Exploze a prudký požár ale vykonali své, auto bylo zcela zničené, nezůstalo z něj prakticky nic.

„Vyšetřovatel hasičů na místě určil příčinu vzniku požáru a jednalo se o technickou závadu na vedení LPG v motorovém prostoru vozidla,“ dodal k šetření Ušela.