Vyjezd jednotky: POZAR, LESNI POROST, hori lesni porost-spise dymi 100x100m. Vyjizdi: CAS 20 Atego. Adresa: Roudno, Volarna.

Zodpovědně provedeným zásahem hasiči uchránili les za půl milionu, v obci Roudno zasahovalo osm jednotek
16.05.2022 05:30
Osm jednotek hasičů zasahovalo v pondělí 16. 5. 2022 ráno v obci Roudno, místní části Volárna (okres Bruntál) u požáru smíšeného lesa s mladým porostem.
Díky jejich rychlému zásahu se oheň omezil na jeden hektar a předběžně odhadovanou škodu 100 tisíc korun, hasiči přitom uchránili další části porostu ve velmi suchém prostředí za půl milionu korun. Nikdo nebyl zraněn, příčina vzniku požáru je v šetření.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v pondělí po páté hodině ranní. Do Volárny vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Bruntál, společně s ní sedm jednotek dobrovolných hasičů – Roudno, Bruntál, Dvorce, Lomnice, Dolní Moravice, Budišov nad Budišovkou a z Olomouckého kraje také přijel Moravský Beroun.

Hořel porost šestiletých buků, smrků, borovic a modřínů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 40 minut, dohašování, včetně ohnisek v obtížně přístupném terénu, jim zabralo další dvě a půl hodiny. Na dohled nad požářištěm zůstali během pondělního dopoledne hasiči z Roudna.