Dvorce, Rejchartice – V místní části Rejchartice ve Dvorcích na Bruntálsku hořela skládka komunálního odpadu. S požárem bojovalo pět jednotek hasičů. Škoda přesahuje částku přes 300 tisíc korun.

Pět jednotek hasičů – jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Bruntál a čtyři jednotky dobrovolných hasičů z obcí Dvorce, Lomnice u Rýmařova, Budišov nad Budišovkou a Horní Benešov – zasahovalo ve středu 6. května 2015 krátce před sedmou hodinou ranní v místní části Rejchartice ve Dvorcích na Bruntálsku.

Hořela tam skládka tuhého komunálního odpadu. „Hasiči dostali oheň na ploše zhruba 40 krát 40 metrů pod kontrolu za tři a půl hodiny a pak jej i uhasili. Škoda vznikla hlavně na ochranné fólii na dně skládky, kterou bude nutné zkontrolovat a požárem poškozená místa opravit,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Podle tiskového mluvčího Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje za oheň může samovznícení. „Předběžná škoda je odhadována na minimálně 300 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn,“ uzavřel mluvčí Kůdela.

(6.5.2015)