Řidička předjížděla a střetla se s protijedoucím vozidlem. Oba automobily začaly na místě hořet. Nedělní dopravní nehoda z 24. června 2012 tak skončila tragicky.

V neděli v podvečer krátce před půl osmou projížděla úsekem silnice od Čabové směrem na Dvorce na Bruntálsku neznámá řidička s vozidlem Škoda Felicia Combi. „V danou dobu pravděpodobně začala předjíždět v nepřehledném úseku před sebou jedoucí vozidlo, dostala se do protisměru, kde došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem Dacia Logan. Vozidla na místě začaly hořet,“ řekla mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová.

Na místo vyjely profesionální hasičské jednotky z Bruntálu a dobrovolní hasiči z Dvorců a Lomnice. „Hasiči na místě uhasili požár a zajistili okolí nehody. V průběhu hasebních prací nebylo zcela jasné, kolik účastníků bylo při dopravní nehodě. Proto hasiči prohledávali okolí, zda se nenachází například v šoku další účastník. Po necelé čtvrt hodině zraněný potvrdil, že byli pouze dva, a to řidiči obou vozidel,“ dodal bruntálský vyšetřovatel krajských hasičů Antonín Ušela.

Jeden řidič byl se zraněním, druhá – žena ale na místě zemřela. „Řidič Dacie byl se zraněními transportován rychlou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Olomouci. Žena zůstala ve vozidle zaklíněná a na následky zranění na místě nehody zemřela,“ konstatovala policejní mluvčí Křištofová.

Škoda se pohybuje okolo sto osmdesáti tisíc korun. „Třicet tisíc na vozidle Škoda a sto padesát tisíc na Dacie. Další souvislosti nehody jsou nadále v šetření, včetně zjištění totožnosti řidičky. Byla nařízena soudní pitva a bude přizván i znalec z oboru dopravy,“ uzavřela tragickou dopravní nehodu mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová.

(25.6.2012)