Roudno – Nemilá událost v podobě ohně potkala v noci na úterý 12. srpna majitele zemědělské budovy v obci Roudno.

Požár dostali pod kontrolu hasiči za necelou hodinu, dohašovali jej ale až do rána.

Plameny šlehající z rozsáhlé dvanáctimetrové stavby krotilo v noci sedm hasičských jednotek. Přijely brzy díky všímavému obyvateli obce. Ochránily okolí požářiště, stodolu už ale zachránit nešlo. „Při příjezdu hasičů již dřevěný objekt byl zcela zasažen plameny a zhruba po pěti minutách se celá stodola zřítila. Uvnitř byly vedle osmi dřevozpracujících strojů na výrobu palet i lisované balíky sena,“ popsal událost mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Požár dostali pod kontrolu hasiči za necelou hodinu, dohašovali jej ale až do rána. „Hasiči mezi jiným uchránili sousední rodinný domek, ochlazovali jej vodou. Zachránili sedm ovcí v ohradě u hořící stodoly. Škoda na objektu a dřevozpracujících strojích uvnitř dosáhla téměř devět set tisíc korun. Nikdo ale nebyl zraněn,“ podotknul Petr Kůdela.

Předběžnou škodu uživatel objektu vyčíslil na 880 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru se zabývají policisté spolu s vyšetřovateli hasičského sboru. Stodolu hasily jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Bruntále a Rýmařově, a s nimi také jednotky dobrovolných hasičů z obcí Roudno, Dvorce, Lomnice, Moravský Beroun a Bruntál.

Někteří lidé se domnívali, že spolu nějak souvisí požár zemědělského objektu v Roudně a stodoly v Razové z 28. července.Vrchní inspektor požární ochrany bruntálských profesionálních hasičů Antonín Ušela k tomu uvedl: „Nemyslíme si, že by byla souvislost mezi těmito požáry. Další souvislosti nebyly prokázány.“