Výjezd jednotky: 19.45hod.Dopravní nehoda se zraněním.OA narazil do sloupu.Bílčice.

Celkem čtyři posádky zdravotnické záchranné služby se účastnily zásahu u dopravní nehody, která se odehrála v úterý 15. října večer na Bruntálsku. Operátoři ZZS přijali po půl osmé informaci o havárii osobního vozidla, které mělo v obci Bílčice narazit do betonového sloupku. Na místo ihned vyjely týmy RLP a RZP ze základny Bruntál a k noční misi vzlétl vrtulník LZS Ostrava. Později byla do péče o jednoho z pacientů ještě zapojena i opavská posádka rendez-vous.

Týmy ZZS ošetřovaly tři zraněné účastníky:

Devatenáctiletý mladík musel být z vraku vozidla vyproštěn pomocí scoop rámu. Byl při vědomí, utrpěl však závažná poranění hlavy a hrudníku. Po zajištění krčním límcem, uložení do vakuové matrace, podání léků a kyslíku, byl za stálé monitorace životních funkcí přepraven vrtulníkem do ostravské Fakultní nemocnice.

O rok starší účastník nehody měl poraněnu hlavy a jevil známky poranění mozku, během ošetřování u něj došlo k poruše vědomí a jeho život byl v ohrožení. Záchranáři jej pozemní cestou transportovali rovněž do FN Ostrava.

Dvacetiletý muž byl zraněn středně těžce, a to v oblasti hlavy. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl přepraven do krnovské nemocnice.