Dvorce – Dvě jednotky hasičů zasahovaly u požáru nízké budovy ve Dvorcích na Bruntálsku. Hořely tam saze v komíně. Vše se odehrálo v pátek 13. března 2015.

Po ukončení akce v rámci dne požární bezpečnosti, kdy se otevřely dveře hasičských profesionálních stanic, byl v pátek 13. března 2015 v odpoledních hodinách z obce Dvorce na Bruntálsku hlášen požár nízké budovy. Na místo se dostavily dvě jednotky hasičů – jedna profesionální jednotka z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Bruntál a místní dobrovolná jednotka.

„Po průzkumu hasiči zjistili, že se jedná o požár sazí v komíně, kdy došlo k zakouření půdních prostorů rodinného domu. Hasiči saze srazili a zjistili, že komín je požárem narušen a hrozí pádem. Proto po dohodě s majitelem objektu část komínu opatrně odstranili,“ informoval bruntálský vyšetřovatel profesionálních hasičů Antonín Ušela.

Na místo události na pomoc musela přijet i výšková hasičská technika ze stanice Bruntál. „Ve večerních hodinách byl objekt předán majiteli. Předběžná škoda byla majitelem objektu stanovena na 50 tisíc korun, při požáru nedošlo k žádnému zranění,“ uzavřel vyšetřovatel Ušela.