22.8.2018 18:57h Výjezd jednotky: požár,lesní porost.Hasení lesního požáru-čtyřkolky.Vyjíždí : CAS32 T815. Adresa: Město Albrechtice,Valstejn. 1.bojový úsek-VZ Patrovský

Ve středu 22. srpna 2018 před 13. hodinou, byl oznámen na tísňovou linku požár lesa a lesního porostu v oblasti pro pěší turistiku zvané Kraví Hora, kterou najdeme mezi Janovem na Osoblažsku a místní částí Valštejn ve Městě Albrechticích na Krnovsku. Na místo požáru vyjely hasičské jednotky z Moravskoslezského i Olomouckého kraje.

Na místě události zasahovalo přes 20 cisternových automobilů+vrtulník.

Zasahující hasiči museli bojovat nejen s větrem, ale zároveň i s vysokými teplotami, proto byl ve spolupráci s majitelem lesa neustále zajišťován pravidelný pitný režim. Hasičům se požár povedl lokalizovat ve středu po půl desáté večer, zlikvidovat pak až na druhý den ve čtvrtek po půl čtvrté odpoledne.

„Celková zasažená plocha je 6,5 hektaru. Příčina vzniku požáru je v šetření HZS MSK ve spolupráci s Policií ČR. Hrubší odhad předběžné škody je 250 tisíc korun, bude se upřesňovat,“ v závěru dodal aktuální informace mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.