Dnes 22.10.2011 pět minut před jedenáctou hodinou dopoledne vyjeli moravskoslezští hasiči k ohlášenému požáru rodinného domku v obci Bílčice, místní části Májůvka na Bruntálsku.

Po příjezdu na místo zjistili, že hoří podkroví a střecha staršího rodinného domku, který je rekonstruován. Na jeho půdě byl uskladněn materiál pro rekonstrukci. Na místě byla přítomna majitelka domku, která se snažila požár sama uhasit ještě před příjezdem jednotek. Při tom si způsobila drobné popáleniny na levé ruce. Hasiči ji předali zdravotnické záchranné službě k ošetření.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Bruntál a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Horní Benešov, Dvorce, Moravský Beroun, Lomnice a Bruntál. Požár se podařilo lokalizovat za půl hodiny, úplná likvidace požáru byla na operační středisko ohlášena ve 14:14 hodin.

Na místo se dostavili vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Škoda, požárem způsobená, byla odhadnuta na 900 tisíc korun. Příčina je v šetření, nejpravděpodobnější verzí je ale vznícení trámu přizděného ke komínovému tělesu. Bližší ohledání bude možné až zítra. V tuto chvíli zůstává na místě jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Dvorce.